Klofatis Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarisi
75 gram sut
125 gram krema
20 gram nişasta
1 adet vanilya çubuk (toz vanilya da olabilir)
75 gr seker
1 çay bardağı yaban mersini (vişne, böğürtlen kullanılabilir)
isteğe bağlı likör ya da gül suyu
Tarifi : yumurta, krema, şeker, nişasta ve vanilyayı çırpma kabına alın. Nişastaları topak yapmadan iyice karıştırın. İsterseniz içine likör ya da gülsuyu ilave edebilirsiniz. Sütlaç kaplarına birer yemek kaşığı yaban mersini koyun. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Sütlaç kaplarını içi su dolu fırın tepsisinin içine yerleştirin. 210 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dolapta 1 saat soğutup ılık olarak servis edin. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009