Beyin Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 lt et suyu (10 bardak)
125 gr un (1 bardak)
2 yemek kasığı tepeleme tereyğı veya margarin
2 adet koyun beyni
1/2demet maydanoz
tuz
terbiyesi:
3 adet yumurta sarısı
1/2 kahve fincanı limon suyu
1/2 bardak su
Tarifi : Beyinleri soğuk suya bırakın. Üzerindeki zarı çıkartıp suyla ateşe koyup haşlayın. Soğuduktan sonra fındık büyüklüğünde doğrayın.
Unla yağı çorba tenceresinde biraz kavurun. Kalan beyin ve et suyunu azar azar ekleyip yedirin.10 dakika sonra da beyinlerle tuzu koyun. Terbiyesini hazırlayıp çorbaya karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009