Patates ve Pırasa Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 adet küçük pırasa
4 orta boy patates
1 yemek kaşığı teryağı
2 lt su
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı taze süt kreması
tuz
Tarifi : Pırasayı bir iki kat soyup ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Patatesleri de soyup küçük parçalara bölün. Sebzeleri, 2 litre tuzlu su içinde yumuşayana kadar haşlayın. Püre makinasından geçirin. Tekrar ateşe koyun.
Kremayı yumurta sarılarıyla çırpın.
Çorbayı ateşten indirin, karışımı içine katın. Kızartılmış ekmeklerle servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009