Zeytinyağlı Yerelması için kullanılan malzemeler :
1 kg. yerelması
1 adet havuç
1 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 adet kesme şekeri
tuz
Tarifi : Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dk.kavurun. Tencereye suda beklettiğiniz yerelmelarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmaye bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dk. kadar pişmeye bırakın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004