Kestane Püreli Milföy Pastası için kullanılan malzemeler :
300 gr. kestane
1 su bardağı toz şeker
4 parça milföy hamuru
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
Tarifi : Kestaneleri suduktan sonra haşlayın. Şekeri ilave edip 1 taşım kaynatın. Kestaneleri çatalla ezerek püre haline getirin. Milföy hamurlarını dikdörtgen biçiminde 1 cm. kalınlığında açın, çatalla hamurun yüzeyine batırarak dekiler oluşmasını sağlayın. Fırın tepsisinde 25 dk. kadar pişirip soğutun. Hamurun üzerine kestane püresinden sürüp diğer hamuru koyun. Aynı işelemi 3-4 kat olana dek tekrarlayın. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004