Ispanaklı Tavuk 2 için kullanılan malzemeler :
400 gr. tavuk göğüs eti
8,9 adet ıspanak yaprağı
3 sap maydonoz
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
kürdan
Tarifi : Yıkanmış ıspanakları 1 bardak tuzlu kaynar suda 1-2 dk. kadar bekletin. Tavuk etlerini uzun büyük parçalar halinde inceltip tuz ve karabiber serpin. Robotta maydanozu ve ıspanağı püre haline getirip içine sarımsağı, maydonozu karabiberi ve tuzu karıştırın. Bu püreyi tavukların üzerine iyice sürün. Tavukları fazla sıkmadan rulo şeklinde sarıp kürdanlara dizin. Yağsız tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup tavukların her iki yüzünü birden çevirerek pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004