Ekşili Sarımsak Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı un
2 adet soğan
2 adet sivribiber
6 diş sarımsak
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı soğuk su
5 su bardağı et suyu
tuz
karabiber
pul biber
Tarifi : Soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp yağda kavurun. Üzerine un ilave edip kavurmaya devam edin. Baharatları da ilave edip suyu ekleyin. Et suyunu, limon suyunu ve dövülmüş sarımsağı da içine karıştırdıktan sonra 10-15 dk. kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp üzerini kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 21 Şubat 2004