Cordon Blue Biftek için kullanılan malzemeler :
2 parça ince dövülmüş biftek
250 gr mantar
1 adet domates
1 adet soğan
2 dilim taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tarifi : Etler az yağlı tavada çok az kızartılır. Folyo kağıtlarına konur, etleri aldığınız tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya aldığınız etlerin üzerine dökülür, soğan ve domates yuvarlak olarak dilimlenir ve mantarların üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze kaşarda konulduktan sonra, folyonun ağzı kapatılır ve fırına verilir.
175-200 derecede, 30 dk.fırında pişirilir. Folyoyla beraber servis yapilir. Arzu edilirse yanına patetes püresi koyabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009