Ayçiçeği Turtası için kullanılan malzemeler :
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
6 çorba kaşığı süt
yarım çay bardağı haşhaş tohumu
üzeri için:
1 küçük konserve şeftali ( süzülmüş 250 gr )
yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı süzme bal
2 çorba kaşığı süt
60 gr margarin
1 çay bardağı ayıklanmış ayçiçeği çekirdeği
Tarifi : Derin bir kaba un, kabartma tozu, toz şeker ve tarçını koyun. Üzerine yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın. Haşhaş tohumlarını da ekleyip tekrar karıştırın. Yağlanmış yuvarlak pasta kalıbına hamuru döküp, üzerini düzeltin. Şeftalileri süzüp ince dilimler halinde uzunlamasına doğrayın ve hamur kenarlarına şeftalileri dizin.
Turtanın ortası için küçük bir tencereye şekeri, balı, sütü, ayçiçeği çekirdeğini ve margarini alın, şeker eriyip, harç katılaşana kadar ağzı açık bir şekilde ısıtın. Sıcak harcı turtanın ortasına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009