Brüksel Lahanalı Pilav için kullanılan malzemeler :
2 bardak pirinç
2 bardak et suyu
250 gr brüksel lahanası
3 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Tarifi : Pirinci yıkayıp ayıklayın, sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin. Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kaşığı yağ ve biraz tuz koyup kaynatın. Suyu süzülmüs pirinci katıp kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dk demlendirin. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suyun içine atarak yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzün ve eritilmiş 1 kaşık yağın içinde sote yapın. Pilavı ortası açık bir kalıbın içine bastırarak yerleştirin ve yuvarlak bir tabağa ters çevirin. Ortasına lahanaları koyun ve kırmızı biberle süsleyin.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009