Sebze Ezme Çorbası için kullanılan malzemeler :
5-6 adet dolma kabağı
5-6 adet havuç
3-4 adet patates
2 adet kuru soğan
5-6 adet domates
4 diş doğranmış sarımsak
150 gr tereyağı veya margarin
yeteri kadar tuz
6 bardak su
Tarifi : Soğanları ince ince doğrayın. Dolma kabağı, havuç ve patatesi de yıkayıp küp küp doğrayın. Tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun.
Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın tencereye ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirin ve servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2009