Dövme Pilavı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı dövme
1/3 su bardağı nohut
4+1/2 su bardağı su
500 gr. koyun eti (kemiksiz)
2 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı margarin
Tarifi : Dövme ve nohutu yıkayın, akşamdan su ile ayrı ayrı ıslatın. Eti 4 santimetreküp irilikte doğrayın, nohutla birlikte tencereye koyup, yarma ve nohut yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişirin. Et suyuna sıcak su ekleyerek 4+1/2 su bardağına tamamlayın, et nohut karışımına ekleyin, dövme ve tuzu koyun, dövme yumuşayıp kabarıncaya kadar 50-60 dakika pişirin, üzerine eritilmiş yağı gezdirin, peçete koyup 20 dakika dinlendirin, servis tabağına alın, kara biber serpip, servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009