İnce Bulgur Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı ince bulgur
1 litre su
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber, karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı su
Tarifi : Suyu tencereye alın ve su ilave edip haşlayın. Bir tavaya tereyağını alın ve ince ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine bir yemek kaşığı salçayı, pul biberi, karabiberi, tuzu ve suyu ilave edip, karıştırın. Sosu kaynamakta olan bulgurun içine döküp, karıştırın ve biraz kaynayınca ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009