Baharatlı Tavuk Göğsü için kullanılan malzemeler :
2 adet kuşbaşı tavuk göğsü
60 gr teryağ
2 orta boy soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Tarifi : Ön hazırlık olarak soğanları ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.
Tereyağını, orta boy bir tencerede eritin. Yağ kızmaya başlayınca soğanları katıp bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika pembeleşinceye kadar kavurun.
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü tencerye ilave ederek sık sık karıştırarak rengi dönene kadar kavurunuz.Baharatların tümünü ilave edin. Etlerin rengi pembe olunca pişmiş demektir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Pirinç pilavı ve patates püresiyle tüketilmesi tavsiye edilir. Kaç Kişilik : 5
Gönderen : nazlıgül1 Gönderdiği tarih : 01 Ekim 2009