Enginarlı Yuva Kebabı için kullanılan malzemeler :
4 enginar
1 limon
1 soğan
1 domates
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı kıyma
1 sivri biber
1 havuç
10 arpacik soğan
1 su bardağı et suyu
yarım çay kaşığı köri
1 su bardağı bezelye
4 dal dereotu
tuz, karabiber
Tarifi : Enginarları temizleyip, limonlu suda haşlayın. Tavaya yağı alıp, yağda kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave ederek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Kavrulmuş kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın. Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları,küp küp kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerlestirin. Tuz, karabiber ve köriyi serpin.
Bir bardak et suyu dökerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirin. Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009