Hindi Göğsü için kullanılan malzemeler :
1 paket hindi göğsü
2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı tavuk suyu
2 çorba kaşığı soya sosu
Tarifi : İnce doğranmış sarmısak, tarçın, tavuk suyu ve soya sosunu karıştırın. Hindi butlarını baharatlı karışıma iyice bulayın. Tencerenin kapağını kapatıp, baharatlı hindiyi buzdolabında 8 saat bekletin.
Buzdolabından çıkardığınız hindi göğsünü ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, orta ateşte ısıttıktan sonra hindi göğsünü 4 dakika kızartın. Alt üst edip, mutfak firçasıyla kabın dibindeki biriken yağları etin üstüne sürdükten sonra, 1 dakika pişirin. Kabı 180 derecede ısıtılmış fırına koyun. Hindi göğsünün üstüne tenceredeki baharatlı karışımdan arasıra sürerek 20-30 dakika pişirin. Hindi göğsünü 15 dakika beklettikten sonra dilimleyin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 12 Ağustos 2012