Ayva Tatlısı için kullanılan malzemeler :
3 adet ayva
1 adet elma
1 su bardağı şeker
3 adet karanfil
yarım limon suyu
2 su bardağı su
süslemek için:
1 çorba kaşığı ceviz
kaymak
Tarifi : Ayvaları soyup çekirdeklerini ayıklayın. Tencereye 1 su bardağı suyla birlikte ayıklanmış ayvaları ve çekirdeklerini koyup ayvaları 45 dk. kadar kaynatın. Elmaları rendeleyip kalan suya ekleyip 2 dk. kadar kaynatın. Bir bardak suyu tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin. İyice haşlana ve rengini bırakan ayvaları alıp ortalarına kaymak koyup üzerlerine ceviz serperek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004