Pirinçli Kuru Fasülye Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 fincan dolusu kuru fasulye
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 fincan doğranmış domates
1 adet tatlı kırmızıbiber
yarım fincan pirinç
8 fincan su
yarım fincan sebze suyu
1 tatlı kaşığı ucu kekik
tuz
Tarifi : Kuru fasülyeyi geceden ıslatın. Bir tencereye doğranmış soğan, dövülmüş sarımsak ve kekik koyup tencerenin kapağını kapatın. Bir saat kadar kaynamaya bırakın. Başka bir kapta domatesleri, pirinci ve sebze suyunu kaynatın. Bu karşımı fasulyeye ilave edin. Baharatları da ekleyip 30 dk. kadar pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004