Taze Fasülye Çorbası için kullanılan malzemeler :
200 g fasülye
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
5 bardak su
Tarifi : Tenizlenip yıkanan fasülyeler küçük küçük doğranır ve 5 bardak su içinde pişmeye
bırakılır. Yoğurt, yumurta sarısı ve un çırpılır. Fasülyeler pişince hazırlanan bu karışım yavaş yavaş fasülyelerin içine ilave edilir. Sonra şekeri koyulur. Piştikten sonra tereyağı kızdırılıp üzerine gezdirilip servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Yaz Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 18 Mayıs 2004