Acıbadem Kurabiyesi için kullanılan malzemeler :
Yumurta Beyazi 2 Adet
Çekilmis Badem
1 su bardagi
Pirinç Unu ¼ su bardagi
Toz Seker
¾ su bardagi
Tuzsuz Kabuksuz Badem
Tarifi : Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170 derece) getirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Yumurta beyazlarını çırparak kar haline getirin. Çekilmiş badem, pirinç unu ve sekeri ilave edin. Hazırladığınız bu karışımdan birer dolu tatlı kaşığı alarak, geniş aralıklarla yağlı kâğıdın üstüne koyun. Serin bir yerde 10 dakika beklettikten sonra ortalarına badem oturtun. 25 dakika kurabiyelerin rengi hafif kahverengimsi olup sertleşene kadar pişirin. Acıbadem kurabiyelerini yağlı kâğıttan çıkarıp, soğuması için bir servis tabağına yerleştirin
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 18 Mayıs 2004