Zeytinyağlı Havuç için kullanılan malzemeler :
1 kg havuç
2 soğan
2 diş sarımsak
1/3 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı bezelye
1/2 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tozşeker
tuz
Tarifi : Havuçlar temizlenip doğranır. Soğanlar doğrandıktan sonra yağın yarısı kullanılarak kavrulur. Soğanların içine doğramış sarımsaklar, havuç, bezelye ve pirinç eklenir. 2-3 dakika kavrulup yarım bardak su eklenir. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Tuz ve şeker ilave edilir. Yemek ocaktan alındıktan sonra kalan zeytinyağı üzerine gezdirilir. İsteğe göre dereotuyla servis yapılabilir.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6