Arap Kadayıfı için kullanılan malzemeler :
5 adet yassı kadayıf
3 adet yumurta (çırpılmış)
1 bardak un
1 su bardağı süt
250 gr çiçek yağı
450 gr şeker
600 gr su
yarım limon
50 gr çekilmiş yeşil fıstık
Tarifi : Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.
Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.
Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 5
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004