Ispanaklı Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 tavuk
2 çorba kaşığı margarin
600 g ıspanak
1 soğan
1 havuç
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kişniş
kırmızıbiber , karabiber, tuz.
Tarifi : Tavuk bütün havuç ve soğanla birlikte 8 bardak suda haşlanır. Ispanaklar temizlendikten sonra bol suda yıkanır. İri iri doğranır. Tavuk haşlanınca parçalara ayrılır. Bir tencerede margarin eritilir, sarımsakla birlikte dövülen kişniş ilave edilir. Tuz ve karabiber serpildikten sonra tavuk parçaları eklenir, çevirerek kızartılır. Tavuk parçaları kızarınca yarım bardak tavuk suyu ve doğranmış ıspanak katılır, 15-20 dakika orta ısılı ateşte pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 05 Aralık 2003