Bohça Böreği için kullanılan malzemeler :
3 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 kg ıspanak yaprakları
100 gr beyaz peynir
yeteri kadar tuz
2 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tarifi : Ispanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın. Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın. Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yufkanın birini tezgaha yayın. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Üç katı üst üste harçla sıvayın. Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin. Ortalarına ıspanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.
Yağlanmış fırın tepsiye dizin. Üzerine biraz yumurtalı karışımdan sürerek susam serpin. 180 derecedeki ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2004