Lokum Pasta için kullanılan malzemeler :
1 litre süt
1 paket margarin
8 yemek kaşığı şeker
3 fincan un
1 kase ceviz
1 kase hindistan cevizi
1 paket vanilya
Tarifi : Margarin eritilip soğutulur. Daha sonra içine un ve şeker katılıp muhallebi gibi pişirilir. Ocaktan alınıp 5 dakika mikserle çırpılıp içine vanilyası da eklenir. Islatılmış geniş bir tepsiye ince halde dökülüp en az 8 saat dolapta bekletilir. Daha sonra ele küçük parçalar halinde alınıp içine ceviz konulup lokum şeklinde yuvarlanarak hindistan cevizine bulanır. Soğuk olarak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : aylinece Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2005