Ballı Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 adet derili tavuk
2 kaşık bal
elma sirkesi
1 yeşil elma
tuz
karabiler
zeytinyağı
Tarifi : Tavuk yıkandıktan sonra iyice kurulanır ve mümkünse derisinin üzeri kuruyana kadar serin bir yerde bekletilir (Buz dolabı değil). Sonra tavuk üzerine tuz dökülerek ovulur. Bal, yarım çay bardağı elma sirkesi, bir fiske tuz, karabiler ve zeytinyağı ile iyice karıştırılır. Elma soyularak dilimlenir ve tavuğun içine doldurulur. Bu karışım tavuğun üzerine iyice bulanır. Karışımın sulu olmaması ve tavuk üzerine yapışması için balı doğru ayarlamalısınız. Hazırlıklar bittikten sonra tavuğunuzu pişirme torbasına koyarak pişirirseniz daha lezzeli olur. Fırında üzeri iyice kızarana kadar tutun. Zira bal çabuk kızarır ama tavuk henüz pişmemiş olabilir. Bu nedenle poşet daha akıllıca olur. Yaklaşık 20- 30 dk da pişecektir. Aynı tarifi Ballı Ördek için uygulayabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Sütlü patates püresi ile tavsiye ediyorum. Kaç Kişilik : 2
Gönderen : wilkonki Gönderdiği tarih : 16 Aralık 2005