Taratorlu Semizotu için kullanılan malzemeler :
1 demet semizotu
50 gram kavrulmuş fındık
1 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sirke
3 diş sarmısak
çörekotu
tuz
Tarifi : Fındıkları havanda iyice dövün, bir kaseye alın. Kabuk kısmını kesip ekmeği birkaç dakika ıslatın, sıkıp fındıklara katın. Sarmısağı biraz tuz ile ezin. Fındık ve ekmek içini tahta kaşıkla iyice karıştırın, azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirin. Karıştırmaya devam ederek sirke, sarmısak ve tuzu ekleyin.
Semizotlarını servis tabağına alın, üstüne taratoru yayın, çok hafif çörekotu serperek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Yaz Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 03 Nisan 2006