Tavuk Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 tavuk bacağı
1 kereviz
1 havuç
1 bardak yoğurt
2 diş sarımsak
tel şehriye
1 yumurta
un
kekik
pul biber
yağ
Tarifi : Tavuk haşlanır, haşlanan suyun içine havuç ve kereviz rendelenir. Tavuk bacağı didiklenir. Suyun içine atılır. Havuçlar pişince tel şehriye saımsak tuz ilave edilir. 5 dakika kaynatılır. Yoğurt, un, yumurta karıştırılıp, yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Yağın içine kırmızı biber ve kekik konulur. Ocakta biraz pişirilip çorbaya ilave edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : SİBEL GÖRGÜ Gönderdiği tarih : 06 Nisan 2006