Elmalı Tatlı için kullanılan malzemeler :
4 elma
125 g margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
tarçın
Tarifi : Elmalar soyulup ince ince dilimlenir, üzerine 2-3 kaşık toz şeker ve tarçın serpilir. Yumuşamış margarinle 1 çay bardağı toz şeker yoğurulur. İçine 2 yumurta kırılır. Un ve kabartma tozu da koyulduktan sonra elde edilen hamur elma dilimlerinin üzrine yayılır. 180 derecede 15-20 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. (İstenilirse üzerine pudra şekeri serpilebilir. )
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Krema veya dondurmayla servis yapılabilir. Kaç Kişilik : 8
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 13 Nisan 2006