Kayısı Tatlısı için kullanılan malzemeler :
500gr kuru kayısı
100-150 gr sarı üzüm
100gr badem (kabukları soyulmuş)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1/2 çay bardağı limon suyu
50-75gr kadar tereyağı
1/2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Tarifi : Bir gece önceden kayısı ve üzüm ıslatılır. Suları süzülen meyvalar teflon bir tepsiye yerleştilir. Şeker, su ve limon suyu ilave edilerek, orta ateşte meyvalar şekeri çekene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirilir. Badem ve ceviz ilave edilir. Sonra servis tabağına alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilir, hafif sıcak olarak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kayısı tatlısının sade maraş dondurması ile beraber servis edilmesi tavsiye olunur. Kaç Kişilik : 8
Gönderen : sevdem Gönderdiği tarih : 27 Nisan 2006