Enginar Konağı için kullanılan malzemeler :
4 adet enginar
10-15 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet patates
4 yemek kaşığı konserve bezelye
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
1 limon suyu
1 su bardağı kaynar su
1/2 demet dereotu
Tarifi : Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun. Tencereye yerleştirin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Soyulmuş arpacık soğanları 5 dakika kavurun. Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde doğrayıp, soğana ilave edin. Biraz kavrulunca bezelyeyi katın. Enginarların ortalarına yerleştirin. 1 su bardağı kaynar su ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 29 Nisan 2006