Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Ispanak Mıhlama

(Ispanak Mıhlama nasıl yapılır)

Ispanak Mıhlama için kullanılan malzemeler :
1 kilo ıspanak
2 baş soğan
1 su bardağı sıvı yağ
pastırma
kişi başına yumurta mesela 4 adet
biraz tuz, karabiber ve pul biber

Tarifi :
Soğanları ince ince dorayıp sıvı yağda öldürüyoruz, diğer tarafta ıspanakları yıkayıp doğruyoruz. Öldürdüğümüz soğanların üstüne pastırmayı tuzu ve baharatları ilave edip karıştırdıktan sonra ıspanağı ilave ediyoruz. Rengi soluncaya kadar pişirip bir fırın tepsisine aktarıp düzeltiyoruz. Yumurtaları üzerine kırıp fırına veriyoruz. Yumurtası pişince fırından alıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : mercimek çorbası, pirinç pilavı, salata, tatlı olarak revani.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : ŞERİ
Gönderdiği tarih : 23 Aralık 2006

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.