Ispanak Mıhlama için kullanılan malzemeler :
1 kilo ıspanak
2 baş soğan
1 su bardağı sıvı yağ
pastırma
kişi başına yumurta mesela 4 adet
biraz tuz, karabiber ve pul biber
Tarifi : Soğanları ince ince dorayıp sıvı yağda öldürüyoruz, diğer tarafta ıspanakları yıkayıp doğruyoruz. Öldürdüğümüz soğanların üstüne pastırmayı tuzu ve baharatları ilave edip karıştırdıktan sonra ıspanağı ilave ediyoruz. Rengi soluncaya kadar pişirip bir fırın tepsisine aktarıp düzeltiyoruz. Yumurtaları üzerine kırıp fırına veriyoruz. Yumurtası pişince fırından alıyoruz.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : mercimek çorbası, pirinç pilavı, salata, tatlı olarak revani. Kaç Kişilik : 4