Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Paskalya Çöreği

(Paskalya Çöreği nasıl yapılır)

Paskalya Çöreği için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
8 çorba kaşığı şeker
1,5 çorba kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
bir fiske tuz

Tarifi :
Mayayı ılık sütte eritelim ve yumurtayı, yağı, şekeri, tuzu, mahlebi mayalı süte karıştırın. Daha sonra unu, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar koyalım ve iyice yoğurun. Yoğrulan hamur mayalanana kadar bekleyin. Sonrasında çöreğimizi saç örgüsü şeklinde şekiller halinde tepsimize dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Çöreği üzeri kızarana kadar 180 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : Melike86
Gönderdiği tarih : 14 Şubat 2007

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.