Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Çatal

(Çatal nasıl yapılır)

Çatal için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un
margarin(5 kahve f. yumuşamış)
1 kahve fincanı sıvıyağ
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
tuz
çörekotu

Tarifi :
Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlıyarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin önceden orta ısıda ayarlanmış fırında 30-35 dk. pişirin. Ilık oalarak servis yapın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : sultan/20
Gönderdiği tarih : 14 Haziran 2007

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.