Ana Sayfa > Tatlılar > Pirinçli Kabak Tatlısı

(Pirinçli Kabak Tatlısı nasıl yapılır)

Pirinçli Kabak Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 kg. balkabağı
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı tozşeker
150 gr. tereyağı

Tarifi :
Kabak temizlenip ince ince doğranır ve yıkanır. Oval borcam içerisine kabakların yarısı dizilir. İçine yıkanmış pirinç ve kuru üzüm yerleştirilir. Kalan kabaklar borcamın içine en üste dizilir, Üzerine tozşeker dökülür.

Tereyağı eritilip borcamın üzerine gezdirilir. Bir çay bardağı su ilave ettikten sonra, 250 dercede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.

Arzuya göre üzeri krem şanti ve ceviz ile süslenerek, Sıcak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 16 Kasım 2007

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.