Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Doğum Günü Kurabiyeleri

(Doğum Günü Kurabiyeleri nasıl yapılır)

Doğum Günü Kurabiyeleri için kullanılan malzemeler :
Hamuru İçin:
250 gr yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
4 su bardağı un

Renkli Hamuru İçin:
2 yemek kaşığı toz jöle
(vanilyalı, limonlu ya da muzlu jöle olabilir.)
4 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı mısır nişastası
renkli gıda boyaları

Tarifi :
Toz jöleyi derin bir kaba akarın. Üzerine ılık suyu ekleyip, çatalla çırparak, jöleyi eritin. Limon suyu ve sıvı yağı da ilave edip, pudra şekeri ve nişastayı da katın. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. İyice yoğurduğunuz ele yapışmayan hamuru, buzdolabı poşetine koyarak buzdolabında 1 gece bekletin.

Ertesi gün bu hamurdan, mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçalarından her birinin içine gıda boyalarından, topluiğne başı kadar katıp, yoğurun. Yoğurma işlemi boyalar hamura iyice karışıncaya kadar devam etsin. Bu renkli şeker hamurlardan çeşitli şekiller hazırlayın. Bunları kurabiyelerin üzerine yapıştırmak için kullanacağız.

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini bir kaba koyun. Üzerine, oda sıcaklığında bekleyen yumurtanın sarısını katın. Pudra şekerini ilave ettikten sonra, unu da yavaş yavaş ekleyin. Karışımı yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu hamuru oda sıcaklığında 1 saat bekletin.

Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Hamurdan şekilli kurabiye kalıpları yardımı ile parçalar çıkarın. Fırın kağıdı yerleştirilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Kurabiyeleri 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fıırında, üzerleri beyaz kalacak şekilde 15 dakika pişirip çıkarın.

Soğumalarını bekleyip, üzerlerini renkli hamurlarla süsleyerek servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 14 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.