Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Yumurtalı Pırasa

(Yumurtalı Pırasa nasıl yapılır)

Yumurtalı Pırasa için kullanılan malzemeler :
Bir demet pırasa
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ (biraz tereyağ)

Tarifi :
Pırasalar iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Teflon tavada 20-25 dk kadar pırasalar pişinceye kadar kavrulur. Başka bir kabın içine yumurtalar kırılıp ve çok az çırpılır üzerine karabiber ve tuz serpilip pişmiş olan pırasanın üzerine karışım dökülür. Biraz karıştırılır ve yumurtaların pişmesi için 3 dk kadar daha kavrulup alınır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.