Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Karnabahar Kızartması 3

(Karnabahar Kızartması 3 nasıl yapılır)

Karnabahar Kızartması 3 için kullanılan malzemeler :
Karnabahar
2 yumurta
3-4 yemek kaşığı un
kızartmak için sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Karnabahar kesilerek parçalanır. İyice yıkandıktan sonra yumuşayıncaya kadar tuzlu suda haşlanırlar. Çok fazla haşlanırsa kızartma sırasında dağılır, o yüzden biraz diri kalması gerekir. Haşlama suyundan çıkarılan karnabaharlar soğuduktan ve suyu iyice süzüldükten önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır. Arzuya göre yumurtanın içine karabiber, pulbiber yada farklı baharatlar ilave ederek değişik lezzetler oluşturulabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.