Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Külçe

(Külçe nasıl yapılır)

Külçe için kullanılan malzemeler :
hazır hamur ( miktarı isteğe bağlı)
yağ
çörekotu
şumra (anason)

Tarifi :
Mahalle fırınından alınan hamurlar küçük bezelere ayrılır. Bu bezeler ince bir şekilde açılarak, yağ, şumra ve çörekotu karışımı içerisine konur.

Mahalle fırınına verilen bu bezeler, küçük, ancak kalınca ekmekler şeklinde kızardığında fırından alınırlar.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Cevizli biberle tüketilmesi tavsiye edilir
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.