Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Bilecik Mantısı

(Bilecik Mantısı nasıl yapılır)

Bilecik Mantısı için kullanılan malzemeler :
1 baş soğan, rendelemiş
1/2 kg koyun kıyması
2 adet yumurta
1 kg un
karabiber
tuz

Tarifi :
Hamurdan dört adet pazı yapıp, üç mm kalınlığında açın. Üçer santimlik karelere bölün, içlerine malzemesini koyup, dört ucunu bohça şeklinde birleştirin. Yağlı tepsiye dizip, fırında kızartın. Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin.

Yoğurt ve tereyağ ile sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.