Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karides Salatası

(Karides Salatası nasıl yapılır)

Karides Salatası için kullanılan malzemeler :
500 gr. karides
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım demet maydanoz
yarım limon
tuz
kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Karidesleri sudan geçirin,üzerini geçecek kadar su koyarak 20-25 dk. haşlayın. Karidesin önce kafasını daha sonra bacaklarını ayırın. Bacaklarını aldığınız yerden hafifçe bastırarak kabuğunu çıkartın. İşte bu kadar basit. Salata için karideslerin üzerine zeytinyağını, yarım limon suyunu ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.