Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Kabak

(Zeytinyağlı Kabak nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Kabak için kullanılan malzemeler :
6-7 adet kabak
1 adet soğan
3 adet orta boy domates
1-2 diş sarımsak
zeytinyağı
şeker,tuz
1 su bardağı su (suyun azlığını ve çokluğunu ayarlayabilirsiniz.)

Tarifi :
Önce yayvan bir tencere alıyoruz, zeytinyağını koyuyoruz, soğanlarımızı halka halka doğruyoruz. Yıkayıp alacalı soyduğumuz kabakları önce 2′ye daha sonra 4′e bölüyoruz ve soğanların üzerine yayıyoruz kabakların üzerinede kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğruyoruz sarımsağını, şekerini, tuzunu ve suyunu koyup pişirmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın ince ince doğradığımız maydonozlarıda üzerine serpiştiriyoruz ve soğutarak servis yapıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.