Köy Eriştesi için kullanılan malzemeler :
250 gr erişte
1 dal taze kekik
tuz
sosu için :
30 gr beyaz peynir
4 adet kurutulmuş domates
4 çorba kaşığı ceviz içi
2 tatlı kaşığı altın hasat sızma zeytinyağı
Tarifi : Erişteleri tuz ilave edilmiş kaynar suda birkaç dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sosu için, zeytinyağını bir tavada ısıtıp cevizleri 1 dakika kadar sürekli karıştararak kavurun. Rendelenmiş beyazpeynir ve kurutulmuş domatesleri ilave edip harmanlayın. Servis tabağına alıp küp şeklinde doğranmış peynirler ve taze kekikle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009