Ana Sayfa > Tatlılar > Lor Dolaması

(Lor Dolaması nasıl yapılır)

Lor Dolaması için kullanılan malzemeler :
250 gr tatlı lor
2 yumurta
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un

kızartmak için
ayçiçeği yağı

şerbet için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Tarifi :
Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru mutfak tezgahında açıp 20 cm boyunda 5'er cm genişliğinde şeritler kesin.

Her hamura uzunlamasına lor peyniri paylaştırın. Hamurun kenarlarını yukarıya kaldırarak üzerini kapatın. İki ucunu da birleştirip salyangoz şeklinde içe doğru sarın.

Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.

Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız lorlu hamurları renkleri pembeleşinceye kadar kızartıp servis tabağına alın. Sıcak hamurların üzerine soğuyan şerbeti döküp ılınınca servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Pişirdiğiniz kek kalıptan çıkmıyorsa kalıbın altına ıslak bir bez yayıp biraz bekletin.





Sayfa 0,055 saniyede oluşturuldu.