Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Mozarellalı Börek

(Mozarellalı Börek nasıl yapılır)

Mozarellalı Börek için kullanılan malzemeler :
6 adet hazır milföy hamuru
1 adet yumurta
4 adet domates
3 adet blok mozarella
2 çorba kaşığı altın hasat sızma zeytinyağı
üzeri için :
2 çorba kaşığı altın hasat sızma zeytinyağı
3 adet soğan
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı balzamik sirke

Tarifi :
Soğan marmeladı için bir tencerede zeytinyağını ısıtıp dilimlenmiş soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Nar ekşisi ve esmer şekerle birlikte ilave edin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve balzamik sirke ekleyip tatlandırın.

Hazırladığınız karışımı blenderla sos püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurtaları iyice çırpın ve fırça yardımıyla milföylerin üzerine sürün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizip buzdolabında 10 dakika bekletin. Milföyleri buzdolabından alıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Milföyleri fırından alıp ılınmaya bırakın. Soğan marmeladını milföylerin üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Halka şeklinde doğradığınız mozarella ve domates dilimlerini hamurun üzerine dizin. Sıcak fırında 5 dakika daha pişirin.

Fesleğen yaprakları, karabiber ve arzunuza göre baharat serpiştirin. Mozzarellalı börekleri servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.