Ana Sayfa > Salatalar > Babagannuş

(Babagannuş nasıl yapılır)

Babagannuş için kullanılan malzemeler :
1 bostan patlıcanı
1 domates
yarım kırmızı soğan
1 dal taze kişniş
1 çay kaşığı sumak
yarım limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
kızartmak için

250 gr ayçiçek yağı
tuz
karabiber

Tarifi :
Tavada patlıcanı kızartın. Ilınınca kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Tüm malzemeyi karıştırın. Sumak, limon ve zeytinyağını ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.