Ana Sayfa > Çorbalar > Sebze Çorbası

(Sebze Çorbası nasıl yapılır)

Sebze Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 pırasa
1 havuç
1 kereviz
1 soğan
1 patates
100 g kurufasülye
100 g çubuk makarna
2 çorba kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
50 g yağ
2 litre et suyu
100 g kaşar peyniri rendesi


Tarifi :
Bütün sebzeler temizlenir ve ince ince doğranır. Hepsi birlikte bir tencerede yağ ile karıştırılarak kavrulur. Salça da ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Et suyu ilave edildikten sonra 1.5 saat orta ateşte pişmeye bırakılır. Bu sırada ayrı bir kapta kurufasülye ve küçük kırılmış makarnalar haşlanır. Sonra bunlar süzülüp kaynamakta olan çorbaya katılır. 15 dakika daha pişirilir, üzerine ince kıyılmış maydanoz ve kaşar serpilerek servis yapılır.


Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 25 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.