Fransız Ekmeği için kullanılan malzemeler :
360 ml. su (ben 200 ml. süt + 160 ml. su kullandım)
2 çay kaşığı tuz
620 gr. un
2 çay kaşığı instant maya
Tarifi : Ekmek makinasının haznesine önce sıvılar (süt ve su) daha sonra tuz un ve en son maya yerleştirilir.
2. nolu programı seçtim ve kapuk rengi için 1 nolu seçeneği seçtim.
Bu arada size küçük bir mutfak sırrı eğer tariflerinizde süt kullanırsanız ekmeğinizin iç görüntüsü daha güzel ve dokusu süzenli olur.
Unutmadan 360 ml. sa tarifteki sıvı miktarı su ve süt karışımı toplamı kesinlikle 360 ml. aşmamalıdır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009