Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kıymalı Kapuska

(Kıymalı Kapuska nasıl yapılır)

Kıymalı Kapuska için kullanılan malzemeler :
2-3 kaşık sıvıyağ
1 soğan
1 havuç
100 gr kıyma
400 gr kıyılmış beyaz lahana
1 tatlı kaşığı salça, tepeleme
2 kaşık pirinç ya da bulgur
1,5-2 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
karabiber
kırmızıbiber

Tarifi :
Geniş bir tencerede yağı ısıtın. Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve havucu aynı anda atıp bir güzel kavurun.

Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulunca salçasını, tuz ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurun.

Kıyılmış lahanayı ekleyin. Bir iki çevirip suyunu koyun, üzerinden pirinci serpin ve ağzı kapalı kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.