Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kozalak Pasta

(Kozalak Pasta nasıl yapılır)

Kozalak Pasta için kullanılan malzemeler :
125 gram margarin
5 adet metro marka çikolata
1 yemek kaşığı bal
4 su bardağı cornflakes

Tarifi :
Margarini eritelim. Hala ocaktayken içine balı koyup karıştıralım. Çikolataları küçük küçük doğrayıp margarine ilave edelim ve karıştırarak eritelim. Ocaktan alalım. Sıcakken hemen cornflakes ilave edip karıştıralım. Cornflakes miktarını sıvı karışımı tamamen emecek, cornflakeslerin her tarafı karışıma bulanmış olacak şekilde ayarlayalım(4 su bardağından bir kaç kaşık fazla olabilir).

Hazırladığımız karışımı bardak ya da kaşıkla şekillendirelim (bardağa doldurup servis tabagına ters çevirerek). Karışım çok çabuk dondugu için şekil verme işini çabuk yapmamız lazım. Şekil verip soğuttuktan (dilerseniz buzdolabına koyabilirsiniz) sonra servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.